Cum sa porti bentitele indiferent de varsta si stilul pe care il adopti

Jessica Alba
Jessica Alba

Poate cel mai vechi accesoriu, bentita isi are originile in antichitate, cand nobilii romani isi impodobeau fruntea cu un fel de coronite cu diverse pietre pretioase, simbol al statutului social. In prezent, acest accesoriu este extrem de des folosit de vedete dar si un un must-have printre accesoriile oricarei femei.

Trei modele par sa fie printre cele mai populare: o bentita incrustata cu cristale pentru ocazii speciale, o bentita simpla neagra si subtire pentru orice ocazie si o bentita lata din material textil pentru un look casual. Iata citeva idei:

CU UN COC VOLUMINOS
Construieste un coc voluminous, din par tapat, cat mai aproape de crestetul capului si adauga-i o bentita simpla neagra sau cu cristale, daca este pentru o ocazie speciala. Daca ai forma fetei patrata sau rotunda, du bentita la jumatatea distantei dintre frunte si crestet. Daca ai forma fetei dreptunghiulara sau in forma de inima sau romb, aseaza bentita exact pe linia unde fruntea se intalneste cu parul. Vei indulci trasaturile.

 

CLASIC
Graba de cele mai multe ori strica treaba, asa ca in momentele de graba, o bentita aplicata pe parul natural, lasat liber, indiferent de lungimea lui, te poate salva de numeroase greseli si iti poate oferi mai mult timp sa te concentrezi pe lucruri care necesita mai multa atentie. Pune bentita asa cum doresti, pe bretonul pieptanat intr-o parte, cu o carare pe mijloc sau pe spate si, daca vrei un efect mai feminin, construieste niste bucle rapide cu un ondulator pe varfurile parului.

PARUL PRINS PE JUMATATE
Farmecul acestei coafuri sta in contrastul dintre partea bine aranjata din fata bentitei si partea tapata, voluminoasa si plina de onduleuri din restul de par, care cade pe umeri. Separa parul in trei parti: breton, calota si de la crestet in jos. Bretonul intinde-l bine, parul din crestet tapeaza-l. Aceste doua parti prinde-le la spate, asigurandu-te ca acoperi cu bretonul aspectul usor ciufulit al parului tapat. Restul de par onduleaza-l cu un ondulator.

BOEM
In cazul acestui stil, trebuie sa apelezi neaparat la o bentita impletita sau foarte subtire din material textil. Poti sa recurgi la o esarfa pe care nu o mai folosesti, sa o tai in trei parti si sa o impletesti. Ideea este sa aplici bentita peste par, scopul ei este pur estetic, nu mai este de a proteja fata de fire rebele. Functioneaza le fel de bine si in cazul parului lung si in cazul celui scurt.

ELEGANT
Unui coc elegant o bentita simpla neagra sau cu incrustatii de cristale ii poate oferi un aspect regal si foarte feminin. Poti sa combini o bentita neagra simpla cu ace de par cu cristale, aplicate in par deasupra bentitei. Dau un efect spectaculos oricarei coafuri.

CASUAL
Nu te sfii sa aplici o bentita neagra din material textil atunci cand parul nu te asculta si vrei sa pleci la cumparaturi. Ofera un aspect aranjat si celui mai neascultator par. Bineinteles ca negrul nu este batut in cuie, poti apela la orice culoare, insa negrul se asorteaza la orice si nu atrage prea mult atentia asupra parului, mai ales ca nu asta iti doresti atunci cand nu te asculta.

www.divahair.ro